miercuri, 12 septembrie 2018

CIOCOLATA DE CASA





Ingrediente ptr 1 tava mare de aragaz:
  • lapte praf - 900-950gr. (sau circa 850 gr. daca nu folositi fructe din alcool)
  • cacao - 150gr.
  • miez de nuca (prajit si tocat la cutit)
  • stafide
  • afine ori visine din afinata ori visinata, bine scurse - dupa gust
  • pentru decor - nuca de cocos (pentru a tavali bucatelele de ciocolata), si inimioare din zahar
Pentru sirop:
  • zahar - 540gr
  • apa - 270gr
  • unt - 360gr.
  • extract de vanilie ori rom  - dupa gust
Preparare:
1) intr-un bol mare - se amesteca laptele praf cu pulberea de cacao.


2) intr-o craticioara se pune: zaharul si apa. Se fierb 6 minute, calculate din momentul inceperii fierberii.
3) la 6 minute de fierbere, se adauga untul, si extractul de vanilie sau rom. Se amesteca doar pana se topeste untul.
4) se scoate de pe foc siropul, si se toarna fierbinte peste mixul de lapte praf si cacao, amestecand bine si repede ptr ca se inatreste rapid.
5) se adauga celelate ingrediente: miezul de nuca, stafidele, afinele sau visinele
6) se toarna compozitia intr-o tava captusita cu hartie de copt unsa cu unt
7) se da la frigider pentru cateva ore, pentru a se intari si portiona usor.
Sa aveti spor!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu