Pentru iubitorii de ciocolata, o prajitura fina - parfumata cu extract de vanilie si cu un gust usor de coniac.
Cand suntem in criza de timp, este prajitura ideala.
Prepararea - este foarte simpla, rapida si usoara: nu ne trebuie mixer ori robot.
Amestecam manual cu un tel sau o aleta din lemn.
Ingrediente ptr o tava de cozonac:
- ciocolata (amaruie in cazul meu) - 400gr.
- frisca lichida - 200gr.
- 6 oua
- zahar - 4 linguri cu varf
- un praf sare
- amidon sau faina (faina de cocos am pus eu de data asta) - 1 lingura cu varf
- unt topit - 160gr.
Mod-de-preparare:
1) pregatim tava de cozonac; o ungem cu putin ulei si tapetam cu hartie de copt (asa hartie adera bine la tava)
2) ciocolata - se topeste in bain-marie.
3) cand ciocolata s-a topit, se adauga frisca lichida. Se amesteca cu spatula pentru incorporare
4) intr-un bol separat, se amesteca putin (cu telul): ouale x zaharul.
5) se toarna treptat amestecul de oua si zahar in ciocolata topita, amestecand mereu.
6) se scoate vasul din bain-marie, si se incorporeaza untul topit, amestecand mereu.
7) se adauga si: faina, extractul de vanilie, coniacul
8) se toarna compozitia in forma de cozonac pregatita anterior.
9) tava cu compozitia - se aseaza in alta tava mai mare, in care se toarna apa fierbinte (un fel de bain-marie la cuptor)
10) coacere - in cuptorul incalzit in prealabil, la 160-170C, timp de 30minute.
11) la scoaterea din cuptor, se lasa sa se raceasca complet, apoi se scufunda tava pentru cateva secunde in apa fierbinte (ca sa se dezlipeasca usor de hartia de copt).
12) se scoate hartia, se orneaza dupa plac (cu zahar, cacao sau chiar frisca), se poate manca imediat
Buon apetito!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu