Buna fetelor!
Aceasta prajitura se adreseaza in special iubitorilor de caramel si nuca.
Este o prajitura ruseasca, pe care am adaptat-o pe gustul meu.
Se prepara rapid si usor si este etraordinar de gustoasa.
Se lucreaza manual, cu tel si paleta de silicon. Nu e necesar mixer ori robot.
Ingrediente ptr 1 tava mare de aragaz:
- gris - 1 1/2 cana (cana = 250ml)
- iaurt - 1 1/2 cana (se poate inlocui cu zer de lapte, lapte batut sau chefir)
- unt topit - 4 linguri (se poate substitui cu ulei)
- faina - 1 1/2 cana
- bicarbonat de sodiu ptr prajituri - 1 lingurita cu varf
- un praf sare
- 3 oua
- zahar pudra - 1 1/2 cana
- fructe uscate de goji (se pot substitui cu alte fructe uscate)
- cacao - 2 linguri
- lapte fierbinte - 1 1/2 cana (pentru insiropat)
- caramel (pentru topping)
- miez de nuca (prajit - fara ulei, in tigaie)
- coniac - cateva linguri (optional)
1.intr-un vas se combina: grisul cu iaurtul, si se lasa putin sa se hidrateze.
2. ouale cu zaharul - se bat bine in bain-marie, pana devin spumoase
3. in compozitia de gris - se adauga: untul topit, apoi faina combinata cu bicarbonat si sare
4. se incorporeaza si compozitia de oua, treptat in 3-4 reprize amestecand usor ,,prin rasturnare"
5. se opreste o parte din compozitie care se va colora cu pudra de cacao.
6. tava de aragaz - se tapeteaza cu hartie de copt, care se va unge cu unt si presara cu zahar tos
7. se adauga fructele goji si coniacul
8. se toarna compozitia de cacao, apoi cea galbena deasupra fara sa le amestecam (se combine ele singure la turnare, capatand aspect marmorat
9. Coacere - in cuuptorul preincalzit la 180C, timp de circa 45 minute (se va face testul cu scobitoarea).
10. imediat ce este scoasa din cuptor - se toarna deasupra laptele fierbinte, care va fi absorbit instant apoi caramelul cald, si se presara nucile prajite si tocate grosier cu cutitul.
Buon apetito!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu