joi, 28 iunie 2018

Cum prepar cascaval - de casa, rapid si usor



Reteta este foarte simpla, dar pentru o reusita garantata folosesc doar lapte de vaca - de la particulari.

Ingrediente: 
  • lapte - 2 litri
  • branza proapspata de vaci - 1 kg
  • turmeric - 1 varf de cutit
  • unt - 100gr.
  • sare fina - 2 lingurite
  • bicarbonat de sodiu - 2 lingurite rase
  • optional (ardei iute, ierburi aromatice)
Preparare: 
1. intr-un vas cu gura larga, se pune branza, laptele si turmericul. se amesteca si se pune pe foc.



2. cand apar primele clocote, se scoate vasul de pe foc, si se strecoara prin tifon.


 
3. intr-o cratita cu fundul gros, se pune: untul, sarea, bicarbonatul si compozitia scursa (cea ramasa in tifon).

4. se pune cratita pe foc mic, amestecand mereu (sa nu se prinda de fund), si se lasa la topit compozitia  maxim 5 minute. Nu se lasa mai mult, ci doar pana s-a topit, pentru ca tinuta mai mult devine gumoasa.



5. se toarna compozitia intr-un bol, captusit cu hartie de copt, se acopera cu folie alimentara, si se da la frigider pentru cateva ore.


6. se poate consuma la racire, eventual se poate lasa si la uscat. Din punctul meu de vedere, nu are nevoie de uscare.
Buon apetito!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu