luni, 18 iunie 2018

,,SUPER-FLUFFY'' - Gogosi incredibil de pufoase, se topesc in gura. Reteta rapida, usoara, reusita garantata










Reteta de fata, este una cea mai reusita, EVER!
Se prepara rapid si usor, iar rezultatul este uimitor: de o pufosenie incredibila, sunt foarte usoare, aerate, se topesc in gura.
Daca incerci reteta, sunt sigura ca va fi si preferata ta!
Ingrediente:
  • faina alba (eu folosesc marca Grania) - 620gr.
  • turmeric pulbere - 1 lingurita rasa
  • drojdie uscata instant - 2 plicuri ( 1 plic = 7gr.)
  • gluten de grau - 8 gr.
  • 2 oua intregi + 1 galbenus
  • zahar pudra - 4 linguri rase
  • unt (la temperatura camerei) - 90gr.
  • sare fina - 1 lingurita
  • iaurt gros, consistent (caldut intre 35-37 C) - 175gr.
  • lapte caldut (35-37C) - 175gr.
Mod-de-preparare:
In aceasta reteta, nu e necesara prepararea de maia, drojdia se va adauga direct in faina.
1) intr-un bol mare - se combina ingredientele uscate, si anume: faina, drojdia uscata instant, pulberea de turmeric  si glutenul.
2) in alt bol potrivit - se mixeaza: ouale cu zaharul pudra, apoi se incororeaza iaurtul si laptele.
3) se amesteca continutul celor 2 boluri, apoi se adauga si sarea
Tips: la aluaturile dospite, sarea se adauga la sfarsit pentru obtinerea unei bune retele de gluten, deci pentru o dospire corecta si un rezultat optim.
Glutenul de grau care se adauga suplimentar, va contribui la o retea de gluten exceptionala, aluatul va fi moale, extrem de pufos, usor, aerat, si va creste optim (glutenul de grau - se poate achizitiona din reteaua Plafar ori Magazine naturiste, chiar si online. Confera consistenta si elasticitate aluatului.
El este raspunzator de  formarea acelor ,,buzunare de aer'' in care se va aduna bioxidul de carbon degajat de aluat in timpul dospirii si coacerii.


Iautul fiind acid, aceasta aciditate contribuie la o textura de aluat incredibila, care nu se intareste ori usuca, ca in cazul majoritatii retetelor de gogosi.
4) acum incorporam untul, cate putin , mixand in continuare un total de 10minute de mixare.
5) aluatul se pune pe masa de lucru, i se da forma de bila, care se va pune intr-un bol mare uns cu foarte putin ulei.
6) se lasa la dospit intr-un loc caldut cam 30minute - 1 ora, pana cand se dubleaza in volum.. Cand volumul aluatului s-a dublat...
7) se va pune aluatul pe masa presarata cu foarte putina faina, se va intinde cu degetele, apoi se decupeaza gogosile cu paharul (de ce cu degetele? ca sa nu scoatem gazul / bioxidul de carbon din aluat raspunzator de cresterea aluatului).
8) gogosile decupate se aranjeaza pe masa putin infainata, si se acopera cu un prosop de bucatarie,
9) dupa vreo 20 minute, se poate incepe prajirea lor urmata de scoaterea pe un platou tapetat cu hartie de bucatarie (ptr a absorbi excesul de ulei). In punctul acesta ..toata lumea se descurca...Cine are nelamuriri, intreaba!
Buon appetito!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu